Belevingstuin Brzesko

De Stichting steun kinderen in Polen heeft zich ten doel om de aanleg van een belevingstuin bij het kinderhuis in Brzesko te ondersteunen. Overste Zuster Marta heeft als droom om een mooie belevingstuin bij het huis te maken. Zij heeft dan ook onderzoek gedaan naar belevingsgerichte tuinen bij Poolse deskundigen. De stichting heeft geld ter beschikking gesteld. Eind 2019 is de grond geëgaliseerd en het gras ingezaaid.

In februari 2020 heeft een groep vrienden een glasworkshop gevolgd. Er zijn tegels van 15 bij 15 centimeter gemaakt met allerlei kleurige voorstellingen. Deze tegels komen in een raamwerk in de tuin. Jolanda, een tuinarchitecte heeft een indeling van de tuin gemaakt. Het is de bedoeling om in mei 2022 de tuin te gaan inrichten met kleurige planten, een belevingspad en kunstwerken.

Mei 2022 eindelijk is het zo ver. Nadat Covid-19 voor vertraging heeft gezorgd hebben we een eerste fase van de belevingstuin aangelegd. Jolanda van Amerom heeft het ontwerp uitgedacht. Met haar en vrijwilligers en bewoners van het huis hebben we alle plantjes in de grond gezet. Ook het glaskunstwerk heeft een mooie plek gekregen