Jordanow

Jordanow

Ten zuiden van Krakau ligt het plaatsje Jordanow. In dit stadje is een kinderhuis gevestigd dat een zeer armoedige indruk maakt. Aan het huis zijn 8 zusters verbonden die circa 40 meisjes verzorgen. Dit alles onder de bezielende leiding van Zuster Bronislawa. De zusters werken met hart en ziel van ’s morgens 05.00 uur tot 21.00 uur in de avond en dat 7 dagen per week.

Het kinderhuis is in erg slechte staat als wij het in de eerste jaren bezoeken.
Op de tweede verdieping liggen zwaar gehandicapte meisjes met nauwelijks verstandelijke vermogens en vergroeiingen aan de ledematen. Zij liggen met circa 6 meisjes op één kamer.
De eerste verdieping huisvest meisjes die wel uit bed kunnen, maar verder tot niet veel in staat zijn en soms zelfs agressief kunnen zijn. De begane grond herbergt meisjes die kunnen deelnemen aan activiteiten als muziek maken en knutselen.

Met steun van de EU en onze stichting is het dak verhoogd, zodat daar meer leefruimte is en een nieuwe aanbouw gerealiseerd. In de aanbouw zit de revalidatieruimte, snoezelkamer en slaapkamer voor  ‘betere’ meisjes.