Wielkie Oczy

Wielkie Oczy

Dit kinderhuis voor meervoudig gehandicapte kinderen staat aan de Oekraïnse grens. Om het huis te laten voldoen aan de eisen van deze tijd heeft zuster Cecilia een nieuwe vleugel aangebouwd. De nieuwbouw bestaat uit 13 slaapkamers, 4 aangepaste badkamers, 2 schoollokalen en een eetzaal. Door de oneindige inzet van zusters Cecilia hebben we in oktober 2004 de opening gevierd.

De snoezelkamer is door sponsoren van de Stichting ingericht in 2014. In de jaren daarna is de speeltuin bij het huis opgeknapt, een voetbalveldje aangelegd en zijn er prachtige decoraties aangebracht.

Sinds 2016 is er gewerkt aan het realiseren van een zorgtuin. Het doel van deze tuin is dat de oudste bewoners (jong volwassenen) hier in de tuin aan het werk kunnen, zelfvertrouwen en een goede dagbesteding vinden. In 2017 is de tuin geopend. Sindsdien komt een groot deel van de groenten die in de keuken verwerkt wordt uit de eigen tuin.
In september 2018 is ook het huis op de tuin geopend. Dit is bedoeld als leslokaal, kantine voor koffie en lunch. En.. op de bovenverdieping moet een Bed&Breakfast gerealiseerd worden

Het kinderhuis heeft tot doel om de kinderen zo zelfstandig mogelijk te laten leven. Zo gaan zij naar school in het huis, aangepast aan hun capaciteiten.