Terugblik Polenreis 2019

reisgezelschap bij huis in Przyslup

Halverwege september heeft (een deel van) het bestuur en andere belangstellenden een reis gemaakt langs een drietal kinderhuizen

We begonnen onze reis in Krakau. Na een toeristische dat zijn naar Brzesko gereden. Daar staat een kinderhuis dat we niet zo vaak bezoeken. De grote wens van de leiding van het huis is de aanleg van een belevingstuin. Reden genoeg om eens een bezoekje te brengen. De tuin kan wel wat aandacht gebruiken. Het gemaakte plan ziet er mooi uit: paden voor de rolstoelen, veelkleurige en geurende bloemen, nieuw gras en speel-toestellen.
Een dag later bezoeken we het kinderhuis in Jordanow. Heel fijn om te zien en te merken dat het nog steeds goed gaat met het huis. Zorgen zijn er wel, want het budget is krap. We hebben gekeken naar een mogelijke nieuwe decoratie in de vorm van muurschilderingen, zodat de gangen vrolijker worden en de kinderen kunnen genieten van de figuren.
Een paar dagen wandelen en dan sluiten we onze reis af in het kinderhuis in Wielkie Oczy. Het voelt als thuiskomen. De zorgtuin staat er goed bij. Het gebouwtje op de tuin is klaar en dat betekent dat ook de B&B klaar is om in gebruik genomen te worden. Dit zou bijvoorbeeld kunnen door fietsers die de lange afstandsfietsroute green velo afleggen.